?? توصيه براي سفر با کوچولوها
1-اقامت و مسافت
اگر نوروز امسال، نخستين سفر شما با کوچولو است، برنامه ريزي سفر بايد سبک باشد. به اين معني که مدت اقامت در شهر يا کشوري ديگر بايد کوتاه باشد. از طرفي بايد از سريع ترين وسيله نقليه براي رسيدن به مقصد استفاده کنيد.
2- برنامه را بدانيد
برنامه زندگي والديني که فرزند دارند مسلما با برنامه مجردها و زوج هايي که هنوز صاحب فرزند نشده يا فرزندان شان به قول معروف از آب و گل درآمده، متفاوت است. بنابراين اگر تصميم به سفر دسته جمعي داريد، ابتدا درباره نحوه سفر، مدت زمان اقامت، برنامه هايي که از پيش براي اين سفر تدارک ديده شده آگاه شويد. براي مثال فرزند کوچک شما تحمل اينکه پس از اقامت براي گشت و گذار به شهرهاي اطراف برويد را نخواهدداشت. بنابراين با آگاهي از برنامه ديگران مي توانيد براي همراهي با آنها تصميم بگيريد.
3- مقصد را بشناسيد
اقامتگاه شما بايد از وسايل راحتي، سيستم گرمايشي- سرمايشي، سرويس بهداشتي مناسب برخوردار باشد. بنابراين پيش از حرکت از منزل حتما اقامتگاه تان را مشخص کرده و از امکانات و کيفيت محل اقامت آگاه شويد. اگر اقامتگاه تان از طريق سايت قابل بازديد است، حتما شرايط را بررسي کنيد.
4- خوراکي همراه تان باشد
اگر با نوزادتان مسافرت مي رويد، حداقل به اندازه دو روز براي او شير خشک همراه ببريد. يک شيشه شير اضافي نيز همراه تان داشته باشيد. اگر فرزندتان به سني رسيده که مي تواند غذاي بزرگسالان را ميل کند، باز هم به اندازه يک يا دو وعده غذا همراه داشته باشيد. به اين دليل که از شرايط تغذيه اي مقصد آگاه نيستيد. اين نکته به ويژه اگر به کشوري ديگر سفر مي کنيد، مهم است.
5- داروهاي او را همراه ببريد
به اميد انيکه به مقصد رسيده و همه جا قرص و دارو و شربت وجود دارد، داروهاي موردنياز يا حتي مکمل هاي غذايي فرزندتان را در منزل جا نگذاريد. حتما داروها و مکمل هاي او را همراه ببريد.
6- لباس فصل متضاد
فصل بهار به ويژه اوايل آن، هوا بسيار متغير است. بنابراين به هر سمتي از کشورمان که سفر مي کنيد يا به هر کشوري که مي رويد، چند تکه لباس متضاد با هواي آن منطقه را براي فرزندتان همراه داشته باشيد. به اين ترتيب با تغيير ناگهاني وضعيت هوا، دست و پاي تان را گم نمي کنيد.
7- کنترل کننده هاي اوليه
سفر باعث اصطلاحا آب به آب شدن همه به ويژه کودکان مي شود. بنابراين ممکن است به مشکلاتي مانند سرماخوردگي خفيف، تب، اسهال و استفراغ دچار شوند. بنابراين پيش از سفر، نزد متخصص اطفال رفته و از او بخواهيد داروهاي ضروري و شيوه استفاده از آنها را براي شما بنويسد تا داروها را خريده و همراه با دستور مصرف همراه تان ببريد. اگر بيماري جدي نباشد با استفاده از همان داروها مي توانيد مشکل فرزندتان را پيش از مراجعه به درمانگاه يا پزشک برطرف کنيد.
8- وسايل سرگرمي
بگذاريد فرزندتان تعدادي از اسباب بازي هاي مورد علاقه اش را همراهش بياورد. به اين ترتيب ديگر نگران دلتنگي و البته شيطنت هاي او در طول مسير نخواهيد بود.
9- ساک کوچک همراه
اگر فرزندتان نوزاد است، فلاسک آب جوش، يک بطري آب معدني، يک قوطي شير خشک، پوشک، يک دست لباس زير و دو دست لباس رو، کلاه، پتوي کوچک سفر، داروهاي اوليه مورد نياز مانندشربت دل درد کودکان و يک شيشه شير اضافي داخل ساک گذاشته و همراه خودتان داخل هواپيما ببريد. اين ساک را بايد در سفر با قطار يا اتوبوس نيز به همراه داشته باشيد.
10- رديف مناسب
اگر فرزندتان دچار مشکل «بيماري مسافرتي» است، کمي زودتر از منزل بيرون بياييد که بتوانيد صندلي مناسب براي او بگيريد تا در طول سفر دچار حالت تهوع نشود.
11- به او اسباب بازي بدهيد
طبيعي است که براي کودک ساکت نشستن روي صندلي آن هم به مدت حداقل يک تا دو ساعت تا چند ساعت، سخت است. بنابراين اجازه بدهيد اسباب بازي مورد علاقه اش را همراهش بياورد تا با آن سرگرم شود. بهتر است فرزندتان را کنار پنجره هواپيما بنشانيد تا با ديدن آسمان و ابرها، سرگرم شده و مسير برايش کوتاه شود.
12- واگن مجزا
اگر با قطار مسافرت مي رويد حتما واگن مجزا گرفته يا با افرادي همسفر شويد که آنها هم فرزند دارند. به اين ترتيب سفر راحت تري داشته و فرزنتان هم دائما جمله «ساکت بشين» را نخواهدشنيد.
13- با اتوبوس نرويد
سخت ترين
روش سفر براي آنهايي که نوزاد يا کودک زير هشت سال دارند، اتوبوس است. بنابراين بهتر است تاحد ممکن اين شيوه مسافرت را تا زماني که فرزندتان بزرگ نشده، کنار بگذاريد.
14- به او حتما توجه کنيد
براي اينکه به فرزندتان خوش گذشته و خاطره شيرين سفر هيشه همراهش باشد، به محض رسيدن به مقصد از مراکز تفريحي محل اقامت آگاه شويد و هر روز حتما فرزندتان را به يکي از اين مراکز تفريحي ببريد. فرزند شما هم مسافرت آمده و حق دارد خوش بگذراند تا بتواند هم پاي شما هم از نقاطي که دوست داريد بازديد کند.
15- او را آزاد بگذاريد
اگر محل اقامت شما مکان امني است نگران آسيب به فرزندتان نيستيد، اجازه بدهيد ساعت هايي از روز را به بازي در محوطه بپردازد. به اين ترتيب مي تواند با دوستان جديد آشنا شود اما او را تنها در محوطه نگذاشته و از محل اقامت خارج نشويد.
16- آداب سفر را به او ياد بدهيد
اگر فرزندتان خواندن و نوشتن بلد است، حتما به او ياد بدهيد خاطرات سفرش را بنويسد. اگر هنوز نمي تواند بنويسد به او کمک کنيد تا عکس بگيرد. به اين ترتيب سفر و اتفاقات آن برايش جالب شده و از همراهي با شما براي بازديد از مکان هاي ديدني احساس خستگي نمي کند. در پايان هر روز با او درباره آنچه در روز انجام داده يا مکان هايي که همراه هم بازديد کرده ايد، صحبت کنيد و نکاتي را که نمي داند براي او توضيح بدهيد، اين تبادل اطلاعات نيز به او اين انگيزه را مي دهد که به سفر به عنوان حرکتي علمي- فرهنگي نگاه کرده و نکته هاي جديدي ياد بگيرد.